Yhteystiedot

Kalvolan Sosialidemokraatit ry

pj. Kari Johansson
Humalojantie 3
14500 Iittala

Puh: 040 7002713
S-posti:
kari.johansson@pp3.inet.fi

dsc01443.jpgKutilan työväentalo


Osoite: Kutilantie 62

Vuokrattavissa kokouksia, pitoja ja juhlia varten. 

Hyvä palveluvarustus!

Talon  varaukset: marjatta.haavisto@luukku.com, puh. 040 - 7005170

 

HISTORIAA:

Kalvolan Kutilan työväenyhdistys siirsi työväentalonsa vuonna 1937 keskeisemmälle paikalle Unosten Eerolasta, jonne ensimmäinen työväentalo oli saatu 1917. Tupaantuliaisten jälkeen uutta taloa viimeisteltiin vielä vuosia, kunnes se valmistui lopullisesti vuonna 1946. Silloin toiminta oli jo vilkasta.

Osuusliike Häme avasi taloon elintarvikemyymälän vuonna 1956. Sali ja näyttämö jäivät yhdistyksen omaa toimintaa varten. Osuuskauppaliikkeen hallintoa hoitivat työväenjärjestön aktivistit ja  osuuskauppajuhlilla tarjottiin viihdettä ja valistusta samalla kun luotiin ostouskollisuutta.

Kutilan työväenyhdistyksen lopetettua toimintansa ja liityttyä Kalvolan Sosialidemokraatteihin vuonna 1984 Kutilan työväentalolla pantiin alulle suuri peruskorjaus. Rakennettiin katettu kuisti, sisä-WC:t, yläkertaan toimistotila, pukeutumishuone ja varastoja sekä paranneltiin näyttämöä. Naisjaoston rahankeruun ansiosta tiloissa on ajanmukainen tarjoilutila. Seitsemän ja puolen vuoden kuluttua talo oli historiansa parhaimmassa kunnossa. Jo ennen yhdistymistä kutilalaiset olivat tehneet talossaan mittavan remontin, jonka yhteydessä mm. asbestikatto oli korvattu peltikatolla. 

Kutilan työväentalo on Kalvolan Sosialidemokraattien päätalo. Vuonna 2000 siellä juhlittiin yhdistyksen 100-vuotiasta toimintaa ja syksyllä 2007 vietettiin työväentalon 70-vuotisjuhlaa ruskapäivällisten merkeissä.

(Lähde: Elämässä mukana, Kalvolan Sosialidemokraattien 100-vuotishistoriikki)